Clicky


Man uit Helmond langer vast voor poging moord dan wel doodslag

Man uit Helmond langer vast voor poging moord dan wel doodslag
23-01-2017 17:18 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - De 51-jarige man die vorige week werd aangehouden na de poging tot moord op een 46-jarige man in Eindhoven blijft veertien dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie maandag.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van een poging moord omdat hij al langer met het plan rondliep om de 46-jarige man iets aan te doen en dit ook daadwerkelijk heeft uitgevoerd.  De verdachte was al enige tijd op zoek zijn naar de 46-jarige man en maakte daar op social media en in de media geen geheim van.

Ook in gesprekken met de politie zou hij hebben aangegeven niet te stoppen met zijn zoektocht voordat hij had afgerekend met de man. De eerste onderzoeksresultaten laten zien dat hij vermoedelijk al vanaf woensdagmiddag heeft staan posten nadat hij getipt was waar de auto van de gezochte man stond.

Schep

Op 19 januari heeft de 51-jarige verdachte rond het middaguur de politie gebeld met het verhaal dat hij de gezochte man zag lopen op het terrein van de Grote Beek. Daarbij heeft hij aangegeven dat als de politie er niet binnen vijf minuten zou zijn, hij de zaak zelf zou oplossen. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de 46-jarige gezochte man gewond aan.

Getuigen verklaren gezien te hebben dat  de verdachte de 46-jarige man meermalen met veel kracht en grote uithalen met een metalen schep op het hoofd en lichaam sloeg en ook bleef doorslaan toen het slachtoffer op de grond lag. De 46-jarige man heeft daardoor een hoofdwond, een wond aan zijn bovenbeen en breuken in zijn armen en pols opgelopen.

Eigenrichting

In onze rechtsstaat is het niet toegestaan om voor eigen rechter te spelen. Het toepassen van geweld door een burger tegen een andere burger is daarom in beginsel strafbaar. De politie doet momenteel nog onderzoek om te kijken of de 46-jarige verdachte zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan feiten waarvan de 51-jarige man hem beschuldigt. Het is uiteindelijk aan het Openbaar Ministerie om hier een vervolgingsbeslissing over te nemen. Als besloten wordt om tot vervolging over te gaan is het aan de rechter om te bepalen hoe de strafbare feiten beoordeeld worden en welke straf of maatregel daarvoor moet worden opgelegd.

Foto's

  • Jowitra
    Jowitra