Clicky

 
Transport Online - Scheepvaart op de Maas maandagochtend hervat

Scheepvaart op de Maas maandagochtend hervat

Scheepvaart op de Maas maandagochtend hervat
23-01-2017 10:31 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

GRAVE - De scheepvaart op de Maas tussen Sambeek en Grave is maandagmorgen 23 januari hervat, meldt Rijkswaterstaat maandagochtend. De scheepvaartbranche is geïnformeerd over de nautische details voor hervatting van de scheepvaart.

De maximale diepgang die voorlopig toegestaan wordt op de Maas bij een waterstand van +7,00m NAP zal 2,60 m zijn (of net zoveel meer als dat de waterstand hoger is dan die +7,00m NAP bij meetpunt Grave Boven), met een maximumsnelheid 10 km/h.

Maas-Waalkanaal

Naar verwachting zullen de waterpeilen van de Maas en het Maas-Waalkanaal in de loop van dinsdag 24 januari op een gelijk niveau komen, zodat de keersluis Heumen geopend kan worden en ook het scheepvaartverkeer tussen de Maas en het Maas-Waalkanaal weer wordt opgestart.

Aanleiding schade stuw Grave

Op donderdag 29 december is omstreeks 19:30 uur een binnenvaartschip (geladen met benzeen) in de dichte mist door de stuw in de Maas bij Grave gevaren. Hierbij is de stuw dermate beschadigd geraakt dat er een lekkage is van het stuwpand tussen Grave en Sambeek. Sinds de realisatie van de stuw Grave (1928) is een calamiteit van deze omvang niet eerder voorgekomen. Per jaar passeren zo'n 11.000 binnenvaartschepen het sluis- en stuwcomplex Grave.

Foto's

  • J.Roeland
    MAAS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden