KLM breidt onderhoudscontract met Xiamen uit

KLM breidt onderhoudscontract met Xiamen uit
20-01-2017 15:47 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTELVEEN - De technische dienst van KLM op Schiphol neemt de komende tien jaar het onderhoud voor zijn rekening aan de motoren van nog zes Dreamliners van de Chinese samenwerkingspartner Xiamen Airlines. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij vrijdag bekend.

Vorig jaar besteedde Xiamen Airlines al het onderhoud aan de motoren van zijn zes Boeing 787-800's uit aan KLM. Daar komen nu ook de zes Boeing 787-900's uit de vloot van de Chinese maatschappij bij. Met de twee onderhoudscontracten is een totaalbedrag van 260 miljoen euro gemoeid. De Dreamliners van Xiamen Airlines zijn uitgerust met dezelfde motoren van General Electric als die van KLM.

Vliegtuigonderhoud is een markt waar moederbedrijf Air France-KLM de komende jaren veel groeimogelijkheden ziet. Met name het onderhoud aan motoren is erg lucratief. De motorenwerkplaats van KLM op Schiphol-Oost krijgt jaarlijks zo'n tweehonderd vliegtuigmotoren binnen voor onderhoud of reparatie. Zeven op de tien zijn van andere maatschappijen dan KLM zelf of zusterbedrijf Air France.

KLM en Xiamen Airlines bieden al langer samen vluchten aan. Beide maatschappijen onderhouden een luchtbrug tussen Schiphol en de Chinese stad Xiamen. Die vluchten bieden over en weer overstapmogelijkheden voor passagiers naar bestemmingen elders in China en Europa.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden