Clicky


 


Meer overlevenden gevonden onder puin hotel Rigopiano

Meer overlevenden gevonden onder puin hotel Rigopiano [+video]
20-01-2017 20:27 | Buitenland | auteur ANP

FARINDOLA - Reddingswerkers hebben tot nu toe tien overlevenden gevonden in het door een lawine verwoeste hotel Rigopiano in Midden-Italië maar een deel daarvan zit daar nog vast. Dat maakte de brandweer vrijdag bekend.

Er zijn vijf tot zes mensen onder het puin vandaan gehaald. Daaronder zijn zeker vier kinderen. Er waren ongeveer 130 reddingswerkers aan de slag rond het hotel vrijdag.

Vrijdag ontstond onduidelijkheid over het aantal overlevenden Tot aan het middaguur hadden de reddingswerkers zes mensen geteld. Italiaanse media meldden daarvoor al acht overlevenden. Aan het eind van vrijdagmiddag meldden Italiaanse media ook nog de vondst van nog eens vijf overlevenden in de sneeuw in het hotel.

Het vier verdiepingen tellende gebouw bij de plaats Farindola raakte door de lawine grotendeels bedolven onder de sneeuw. Twee mensen overleefden doordat ze buiten waren toen de muur van sneeuw het hotel raakte. De lawine had woensdagavond plaats in het gebied dat door een reeks aardbevingen werd opgeschrikt. Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door het aanhoudende winterse weer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions