Clicky

 
Transport Online - EVO en Fenedex vormen evofenedex

EVO en Fenedex vormen evofenedex

EVO en Fenedex vormen evofenedex
19-01-2017 17:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Vraagtekens bij handelsverdragen, globalisering en Brussel. Ondernemers werken in een wereld die snel verandert en waarin hun bedrijfsvoering steeds vaker afhankelijk is van het internationale speelveld – of ze nou internationaal ondernemen of niet. In deze wereld zijn logistiek en handel door globalisering, opgeknipte productieketens en digitalisering met elkaar verweven geraakt. Als antwoord hierop vormen EVO en Fenedex vanaf vandaag een nieuwe ondernemersvereniging: evofenedex.

evofenedex is dé vereniging voor bedrijven met een logistiek of internationaal belang. Met ruim 15.000 leden is evofenedex een krachtig collectief van handelaren, producenten en exporteurs.

Turbulent

Voorzitter Steven Lak stelde bij de presentatie van evofenedex dat het wegnemen van logistieke en internationale hindernissen essentieel is voor Nederland. "In een turbulent tijdperk waarin productieprocessen en economische machten in de wereld verschuiven, waarin we een groeiend patroon van handelsquota en sancties zien en waarin digitalisering en robotisering toenemen, is het van belang dat logistieke en exportbelangen gezamenlijk optreden. De kracht van Nederland berust mede op deze twee pilaren."

Logistiek en handel

Algemeen directeur Machiel van der Kuijl voegt toe: "Een brug met haarscheurtjes remt de handel van een verfproducent in Rotterdam. Een geramde stuw vertraagt het productieproces van een oliehandelaar in Tilburg. Problemen bij een Aziatische rederij zorgen voor lege schappen in een Heerenveens warenhuis. De goedkope Britse pond zorgt voor minder export bij de bloemist in Alkmaar. In deze wereld maakt een goede kennis over logistiek en handel hét verschil."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden