Transport Online - Chauffeur gekantelde vrachtwagen A58 had gedronken [+foto]

Chauffeur gekantelde vrachtwagen A58 had gedronken

Chauffeur gekantelde vrachtwagen A58 had gedronken [+foto]
19-01-2017 10:33 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ULVENHOUT - De vrachtwagenchauffeur van de vrachtwagen die woensdagavond rond 21:30 uur op de afrit van de A58, ter hoogte van Ulvenhout, is gekanteld had teveel gedronken, meldt de politie donderdag. Als gevolg van het ongeval kwam de 52-jarige chauffeur uit Schoonhoven bekneld te zitten in zijn cabine.

De vrachtwagencombinatie lag op de linkerzijkant. De hulpverleningsdiensten zijn direct ter plaatse gegaan. De bestuurder van de vrachtwagen is bevrijd door de brandweer en kon op eigen kracht uit zijn cabine klimmen.

Omdat het letsel meeviel hoefde de man niet met de traumahelikopter mee, maar kon hij in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Volgens de ademanalyse die volgde had de man ruim drie keer meer gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Nadat hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen was behandeld heeft hij op het politiebureau een verklaring afgelegd. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Door een bergingsbedrijf is de vrachtwagencombinatie getakeld. Dit duurde ongeveer tot halverwege de nacht.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions