Transport Online - Contargo lanceert Koblenz Multimodal Express

Contargo lanceert Koblenz Multimodal Express

Contargo lanceert Koblenz Multimodal Express
18-01-2017 17:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

KOBLENZ - Het logistieke containerbedrijf Contargo heeft zijn spoordiensten uitgebreid. Sinds januari biedt Contargo een nieuwe spoorverbinding tussen Rotterdam en Koblenz. De Koblenz Multimodal Express start met een vaste dienstregeling en twee retourdiensten per week.

Op 12 januari 2017 vertrok de Koblenz Multimodal Express voor het eerst vanuit Rotterdam. De trein rijdt iedere maandag en donderdag van Rotterdam naar Koblenz en op dinsdag en vrijdag van Koblenz naar Rotterdam. Aankomst is telkens de dag erna. In Rotterdam rijdt de trein tussen de terminals RSC, APMT 1, ECT en Euromax. Een verbinding naar de terminals APMT 2, RWG, RST Noord en Zuid is mogelijk.

Arndt Puderbach, manager van de Contargo terminal in Koblenz, noemt de Koblenz Multimodal Express een alternatief voor het direct-trucking aanbod van Contargo. “Treinvervoer is bijna net zo snel, maar goedkoper dan de vrachtwagen. Bovendien vormt de Koblenz Multimodal Express een ideale aanvulling op het gecombineerde vervoer per binnenschip: voor containers met spoed telt de snelheid. Met deze nieuwe spoorverbinding kunnen we bij laagwater eenvoudiger terugvallen op extra transportcapaciteiten."



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions