Transport Online - A1 uren afgesloten na gekantelde vrachtwagen

A1 uren afgesloten na gekantelde vrachtwagen

A1 uren afgesloten na gekantelde vrachtwagen
30-06-2008 18:42 | Ongevallen | auteur de redactie
OLDENZAAL - Doordat een vrachtauto maandagmorgen op de oprit van de A1 bij Oldenzaal kantelde, is deze oprit voor alle verkeer urenlang afgesloten geweest.

Maandagmorgen 30 juni werd om ongeveer 11.00 uur gemeld dat op de oprit nr. 32 van de A1 bij Oldenzaal een vrachtwagen was gekanteld. Het betrof de oprit voor het verkeer in de richting Duitsland. Bij komst van de hulpverleningsdiensten stond de chauffeur, een 34-jarige man uit het Duitse Dörpen buiten zijn voertuig, een tankwagen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

In de tankwagen zat kippenvet, wat, voordat de vrachtwagen weer op de wielen kon worden gezet, er eerst uitgepompt moest worden. De eigenaar van de vrachtwagen, een bedrijf uit Meppen in Duitsland, heeft een tweede tankauto gestuurd en daarin is de inhoud overgepompt.

Hierna kon worden overgegaan tot het weer recht takelen en afslepen van de tankauto. Tot hoe lang dit nog heeft geduurd, was bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend. Het vermoeden is dat de oprit nog tot zeker een uur of vijf maandagmiddag afgesloten zal zijn.


Ook is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het kantelen is geweest. De Afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente doet een onderzoek hierna.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen