Transport Online - Groot deel van Antwerpen wordt milieuzone

Groot deel van Antwerpen wordt milieuzone

Groot deel van Antwerpen wordt milieuzone
17-01-2017 16:50 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - Antwerpen voert over twee weken een milieuzone in. Gekozen is voor een omvangrijke zone binnen de ring van de Belgische stad en op een deel van de linkeroever van de Schelde. De ANWB geeft automobilisten het advies tijdig te controleren of ze met hun wagen de stad in mogen.

"De vuistregel is dat benzineauto's van voor 1992 en diesels van voor 2006 Antwerpen vanaf 1 februari niet meer in mogen'', aldus de ANWB dinsdag. Voor dieselauto's met een Belgisch kenteken geldt een ander jaar, 2001, als grens. "Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert 125 euro boete.'' De pakkans is vrij groot: de hele ring wordt bewaakt door camera's die op kentekens inzoomen. Wie naar Antwerpen wil, kan van tevoren een kentekencheck uitvoeren op de website van de gemeente.

Auto's die straks niet meer zijn toegestaan, kunnen worden neergezet op parkeerplaatsen net buiten de milieuzone. Vanaf die parkeerplaatsen kan met het openbaar vervoer naar het centrum worden gereisd.

In Rotterdam werd mei vorig jaar een milieuzone ingevoerd. Uit een tussentijdse evaluatie van de milieudienst DCMR en onderzoeksinstituut TNO, twee maanden geleden, bleek dat het weren van de bovengemiddeld vervuilende auto's leidt tot 20 procent minder uitstoot van roet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions