Transport Online - Goederentrein botst op vrachtwagen[+foto's]

Goederentrein botst op vrachtwagen

Goederentrein botst op vrachtwagen[+foto's]
30-06-2008 17:44 | Ongevallen | auteur de redactie
BOXTEL - Bij een ongeval met een trein en een vrachtwagen met oplegger, zijn maandagmiddag op de spoorwegovergang aan de Tongersestraat drie mensen gewond geraakt.

De chauffeur (29, Goirle) van de vrachtwagen stak de overgang over, waarna hij linksaf zijn weg over de Van Salmstraat wilde vervolgen. Vanuit tegengestelde richting stonden de bestuurder van een personenauto en de bestuurder van een bromscooter (30, Schijndel) stil om de combinatie te laten passeren. Omdat de ruimte voor de vrachtwagen te krap was, moest hij noodgewdongen zijn wagen tot stilstand brengen. De achterste punt van zijn aanhanger stak kennelijk nog boven het spoor uit. Op dat moment gingen de slagbomen omlaag en kort daarna passeerde een trein. De aanhanger werd geraakt waardoor deze werd weggeslingerd.Daarbij raakte deze zowel de personenauto, als de bromscooter. De twee inzittenden van de auto raakten lichtgewond en werden ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de scooter liep in elk geval een open beenbreuk op. Ook hij is met een ambulance naar een ziekenhuis afgevoerd. De vrachtwagenchauffeur en de machinist kwamen met de schrik vrij. De trauma-helicopter is ter assistentie op de ongevalsplaats geweest.


Als gevolg van het ongeval is het baanvak Boxtel - Oisterwijk enkele uren afgesloten. Pas in de loop van de avond kan het treinverkeer worden hervat. In de betreffende trein zaten geen passagiers. De trein was leeg.De verkeersongevallendienst van de politie, de spoorwegpolitie en pro-rail stellen een onderzoek in naar de precieze toedracht.

De locomotief van de trein raakte dusdanig beschadigd dat deze moet worden vervangen voordat de trein weg kan. De personenauto en de scooter raakten total-loss. De aanhanger van de trekker was hoofdzakelijk aan de achterzijde beschadigd.

Met dank aan: Sander van Gils


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen