Clicky


Van der Vliet Transport zet in op DAF First Choice

Van der Vliet Transport zet in op DAF First Choice
17-01-2017 11:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NIEUWE TONGE - Een jonge gebruikte DAF als goed en betaalbaar alternatief voor een nieuwe truck. Voor Van der Vliet Transport in Nieuwe Tonge is dat zonder twijfel het geval.

Een uit 2014 stammende DAF XF 460 FTG Euro 6 uit het DAF First Choice-aanbod bleek dé oplossing om snel en trefzeker in te spelen op de strenge milieunormen die gelden op de Tweede Maasvlakte. Van Tilburg-Bastianen DAF in Roosendaal heeft de trekker geleverd: technisch helemaal gecheckt, gekeurd en gespoten in de opvallende bedrijfskleur van Van der Vliet Transport. In samenspraak met Paccar Financial Nederland is bovendien een passende financiële oplossing overeen gekomen.

"Deze DAF vervangt een gelijkwaardige Euro 5-trekker uit 2008", zegt directeur-eigenaar Jan van der Vliet. "Op de Tweede Maasvlakte in het Rotterdamse havengebied zijn alleen nog trucks toegestaan die voldoen aan de emissienorm Euro 6. Onze andere twee DAF’s XF voldeden hier al aan en met de jongste toevoeging beschikken we nu over een wagenpark dat volledig uit Euro 6 voertuigen bestaat. De betrouwbaarheid en de prestaties van dit destijds nieuw aangeschafte tweetal geeft ons meer dan voldoende vertrouwen om ditmaal voor een jonge gebruikte DAF te kiezen. Mede omdat het mogelijk bleek de auto naar onze wensen aan te passen en in de nieuwe bedrijfskleuren te leveren."

DAF First Choice

Trucks uit het DAF First Choice-aanbod zijn niet ouder dan vijf jaar en hebben niet meer dan 500.000 kilometer afgelegd. Ze zijn op meer dan tweehonderd punten van binnen en van buiten gecheckt en voor de aandrijflijn geldt een half jaar garantie. Kiezen voor een DAF uit de First Choice-selectie is voor menig transporteur een optie om snel en flexibel te kunnen inspelen op groeiende vraag of veranderende eisen. De levertijd is immers korter dan die van een nieuwe truck.

Jan van der Vliet: "Voor ons is dit een financieel interessante oplossing om op de milieuzone in het Rotterdamse havengebied in te spelen. We zijn gespecialiseerd in geconditioneerd zeecontainertransport van vooral aardappelen, groente en fruit. Door deze specialisatie en onze centrale vestigingslocatie tussen de havens van Rotterdam, Antwerpen en Vlissingen is het voldoen aan de toelatingseisen in milieuzones van essentieel belang."

"Flexibel inspelen op de vraag is onze kracht; daarnaast moet de prijs natuurlijk goed zijn. Met deze jonge gebruikte DAF kunnen we op beide punten scoren. We rijden al ruim zestig jaar met DAF. We hebben dus een grote ervaring met het merk. De nieuwe XF Euro 6 valt zonder meer op door zijn uitstekende betrouwbaarheid en zuinige verbruik. Door DAF First Choice kunnen ook kleinere bedrijven een actueel wagenpark opbouwen en zo invulling geven aan de term MVO – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We hebben het volste vertrouwen dat deze twee jaar oude XF 460 nog vele jaren meekan met de 100.000 tot 120.000 kilometer die we er per jaar mee afleggen."