Stedelijk Gymnasium Den Bosch opgeschrikt door zelfmoord docent

Stedelijk Gymnasium Den Bosch opgeschrikt door zelfmoord docent
16-01-2017 15:35 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch vangt maandag leerlingen op nadat een docent op school zelfmoord heeft gepleegd. De leraar is van het gebouw gesprongen, aldus verschillende bronnen. Later in de middag werd er geen les meer gegeven en waren de meeste leerlingen naar huis.

De politie wil alleen kwijt dat er iemand van de school is gesprongen en dat er sprake is van zelfdoding. Rector Etha Schoemaker sprak op het schoolplein van een "treurige dag''. Meteen maandag was er een bijeenkomst voor leerlingen georganiseerd en zijn ouders gebeld om hun kinderen op te komen halen. Leerkrachten zijn ook bij elkaar gekomen. Op de school is hulp van Slachtofferhulp en maatschappelijk werk. Die steun blijft de komende dagen beschikbaar, aldus Schoemaker. Dinsdag is er weer een overleg met alle mentoren.

De rector wilde niets zeggen over de mogelijkheid dat leerlingen de docent hebben zien vallen. Het Stedelijk Gymnasium telt ruim achthonderd leerlingen.

De Bossche wethouder Eric Logister (Onderwijs) is diep geschokt en laat weten dat de zorg uitgaat naar de nabestaanden, de leerlingen en het personeel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden