Clicky


Toch files voor gerenoveerde Velsertunnel door te hoge vrachtwagen

Toch files voor gerenoveerde Velsertunnel door te hoge vrachtwagen
16-01-2017 09:57 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

VELSEN - Verkeer bij de Velsertunnel (A22) kwam maandagochtend toch in flinke files terecht. De gerenoveerde tunnel verslikte zich in een te hoge vrachtwagen, wat had te maken met een technische storing en het verkeer wordt gedoseerd. Kortom: het verkeer loopt vast, meldt de Verkeersinformatiedienst maandagochtend.

Dat is een forse tegenvaller voor het verkeer in de IJmond. Nu de tunnel uitgediept is, werd gehoopt dat het aantal te hoge vrachtwagens snel minder zou worden. Helaas moest de tunnel tijdens de eerste ochtend al meerdere malen dicht na een hoogtemelding.

Korte storing en doseren

Toen de rode verkeerslichten na een hoogtemelding niet meer op groen wilden, werd het geduld van de forenzen flink op de proef gesteld. Zij stonden 20 minuten muurvast. Omdat de tunnel na de renovatie valt onder de nieuwe tunnelwetgeving (2013) wordt het verkeer gedoseerd door te tunnel geleid (er mag geen file staan in de tunnel). Ook dit levert flinke files op.

Vooral het verkeer op de N208 heeft deze ochtend een enorm probleem. Het staat er muurvast met een extra reistijd van zeker drie kwartier.