Clicky

 
Transport Online - Woonboten Paesplas bij Gennep drijven weer

Woonboten Paesplas bij Gennep drijven weer

Woonboten Paesplas bij Gennep drijven weer
15-01-2017 19:05 | Aanvaringen | auteur ANP

GENNEP - De woonboten in de Paesplas bij Gennep hebben weer water onder de bodem. Het water in de plas was door de aanvaring met de stuw bij Grave eind december te ver gedaald waardoor de boten scheef op de bodem van plas kwamen te liggen.

Vrijdag werd een mobiele dijk tussen de plas en de Maas gelegd en werd er water in de Paesplas gepompt. De zeventien woonboten richtten zich langzaam op. De klus verloopt sneller dan verwacht. Het waterpeil steeg met circa 5 centimeter per uur.

Een aantal woonarken moet nog wel op de goede plek worden verankerd omdat het waterpeil iets zal gaan dalen wanneer de pompen uitgezet worden, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Alle woonarken worden voorlopig op een plek neergelegd waar ook na het verwijderen van de tijdelijk nooddam voldoende water blijft staan om ze drijvend te houden.

Terug

Pas als de stuw bij Grave is gerepareerd kunnen alle arken terug naar hun oorspronkelijk ligplaats. Voor een aantal bewoners betekent het dus dat hun huis tijdelijk op een iets andere plek ligt. Ze kunnen wel gewoon naar hun woning.

Als alle boten op de goede plek liggen laat Rijkswaterstaat het water in de Paesplas gecontroleerd dalen. Vanaf dinsdag zal er een begin worden gemaakt aan het weghalen van de tijdelijke dam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden