Clicky

 
Transport Online - Asscher vergelijkt Wilders met oudjaarsvandaal

Asscher vergelijkt Wilders met oudjaarsvandaal

Asscher vergelijkt Wilders met oudjaarsvandaal
14-01-2017 00:57 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders gedraagt zich, door rechters aan te vallen, net als belagers van agenten met Oud en Nieuw. Dat vindt PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher.

Wie de rechterlijke macht aanvalt "doet precies hetzelfde''. "Dat is als het gooien van een vuurwerkbom naar mensen die de vrijheid voor iedereen beschermen'', zegt Asscher in een vraaggesprek dat Trouw zaterdag afdrukt. Voor aanvallen op de vrije pers of het parlement geldt dat volgens de vicepremier ook.

Asscher verwijt Wilders verder dat hij "eigenlijk de Grondwet in de fik steekt'' door mensen met een andere achtergrond en een ander geloof om die reden verdacht te maken. "Nederland is sterk genoeg om daar een weerwoord aan te bieden, maar niet als we onze schouders daarover ophalen.''

"Natuurlijk moet het concreter'', antwoordt Asscher op de vraag of het verkiezingsprogramma niet wat soepeler is dan de aanpak die hij voorstaat. Normen en waarden moeten in de integratie centraal staan, zei hij. Dat wil hij onder meer bereiken met een participatieverklaring voor nieuwkomers, "die mensen toen belachelijk vonden''.

De PvdA houdt dit weekeinde een verkiezingscongres.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden