Clicky

 
Transport Online - Zondags kosteloos schutten op Albertkanaal tijdelijk mogelijk

Zondags kosteloos schutten op Albertkanaal tijdelijk mogelijk

Zondags kosteloos schutten op Albertkanaal tijdelijk mogelijk
13-01-2017 17:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZWIJNDRECHT - Vanwege intensief overleg tussen Koninklijke BLN-Schuttevaer met het Ministerie van Infrastructuur & Milieu is het mogelijk dat er aanstaande zondag 15 januari kosteloos geschut kan worden op het Albertkanaal vanaf 6:00 uur ’s ochtends t/m 18:00 uur ’s avonds. De uitzonderlijke mogelijkheid om kosteloos te schutten heeft te maken met de situatie bij de stuw in Grave. Daarmee kan een belangrijke hinderpaal voor een continue logistiek worden verminderd.

Binnenvaart betrouwbaar

Op verzoek van BLN-Schuttevaer heeft de ambtelijke top van het Nederlandse Ministerie overleg gevoerd met de Belgische collega’s. Het is immers van belang dat de binnenvaart als een betrouwbare en belangrijke vervoersmodaliteit wordt gezien. Op deze wijze komt het ministerie tegemoet aan de wens om de logistiek zo min mogelijk vertraging te laten oplopen.

Situatie Maas-Waalkanaal

Donderdag 29 december 2016 voer er een Duits schip in dichte mist door de stuw van Grave. De stuw raakte zwaar beschadigd, waardoor er grootte hoeveelheden water wegstroomden uit de Maas. Omwille van het lage water werd het scheepvaartverkeer op de Maas en het Maas-Waalkanaal gestremd. Om  het scheepvaartverkeer toch zo veel mogelijk in bedrijf te houden, werden er een aantal omvaarroutes ingesteld. Het Albertkanaal is een van deze omvaarroutes. Om de opgelopen vertraging en bijbehorende kosten minimaal te houden, schutten de sluizen op het Albertkanaal daarom uitzonderlijk kosteloos deze zondag.

Uiterst positieve samenwerking

Koninklijke BLN-Schuttevaer is zeer positief te spreken over de inzet vanuit het Ministerie. “Het was afgelopen week hartverwarmend om te ervaren hoe de samenwerking was met zowel de politieke als ambtelijke top van het ministerie, maar ook met het crisisteam Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. We hadden continu en goed overleg. Onze minister en haar team hebben bewezen pal achter de binnenvaart te staan.”

Aldus een opgetogen Roland Kortenhorst, voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden