Clicky


Hartog&Bikker opent nieuw warehouse in Zoeterwoude

Hartog&Bikker opent nieuw warehouse in Zoeterwoude
13-01-2017 17:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERWOUDE - Met een spectaculaire lasershow opende Hartog&Bikker Logistics, onderdeel van de Meeus Group, vandaag, vrijdag 13 januari aan de Industrieweg 24 in Zoeterwoude haar nieuwste warehouse.

Het 22.000 m² tellende warehouse is tot in detail ingericht voor de logistieke handling van gereed product en verpakkingsmaterialen zoals glas, blik, karton en pallets. Al bij de start is een groot deel van de volledige capaciteit benut voor de opslag en distributie van verpakkingsmaterialen én gereed product van opdrachtgevers zoals de glasfabrieken Ardagh en O-I en de nabijgelegen HEINEKEN brouwerij.

Hartog&Bikker ontwikkelde en financierde het warehouse geheel uit eigen middelen zonder onderliggende harde garanties van opdrachtgevers.

Guido Handels, directeur H&B Logistics: “Onze focus ligt al vele jaren op het verzorgen van logistiek en transport van glas, blik en ander verpakkingsmateriaal. Onze vestigingen in Oss en Den Bosch zijn al helemaal toegesneden op dit concept. We trekken die lijn nu door naar Zoeterwoude. Inkomende verpakkingsmaterialen slaan we op in flexibele, brandveilige compartimenten. Als het nodig is leveren we lege flessen en blik, maar ook etiketten, kroonkurken en pallets op afroep uit tot aan de productielijnen van onze opdrachtgevers."

"Voor HEINEKEN verzorgen we bovendien op het brouwerijterrein de volledige inbound logistiek. Gereed product komt bij ons in de vorm van kratten, fusten en speciale verpakkingen, aan op de overdekte automatische laad- en losstations. Vandaar slaan we de producten op en distribueren ze op maat. De behoefte om steeds meer zogenoemde ‘mix-loads’ te leveren is in de retail sterk aan het groeien. Wij zijn hier helemaal op ingericht."

Heel belangrijk is dat het nieuwe warehouse energieneutraal is, dankzij de 2500 zonnepanelen die in de loop van dit jaar op het dak geplaatst worden.