EVO en Fenedex: 'SP moet kiezen voor export'

EVO en Fenedex: 'SP moet kiezen voor export'
13-01-2017 14:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - De Socialistische Partij (SP) moet kiezen voor meer export omdat dit voor banen in Nederland zorgt. Dit stellen ondernemersverenigingen EVO en Fenedex, die hier morgen voorafgaand aan het partijcongres van de SP actie voor gaan voeren. Nederlanders verdienen immers één derde van hun nationaal inkomen met export; goed voor twee miljoen banen.

De oproep van EVO en Fenedex, die samen de logistieke en internationale belangen van 15.000 handels- en productiebedrijven behartigen, maakt onderdeel uit van hun tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek. De ondernemersverenigingen maken zich hier in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hard voor.

Werkgelegenheid

De SP neemt in haar conceptpartijprogramma, dat de leden morgen definitief vaststellen, stelling tegen vrijhandelsverdragen. Er doen echter veel Nederlandse ondernemers zaken in de Verenigde Staten. Een goed handelsverdrag, dat de export en de logistiek vereenvoudigt, is volgens EVO en Fenedex goed voor de handel en productie.

Ook keert de partij zich tegen de Europese Unie, terwijl grenscontroles in Europa de handel en productie vertragen. EVO en Fenedex pleiten dan ook voor slimme veiligheidsmaatregelen die een veilige én efficiënte goederenstroom in de Europese Unie garanderen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden