Transport Online - No Surrender-captain: Te triest voor woorden

No Surrender-captain: Te triest voor woorden

No Surrender-captain: Te triest voor woorden
13-01-2017 11:37 | Binnenland | auteur ANP

EMMEN - Voorman Henk Kuipers van No Surrender heeft in een reactie op Facebook geklaagd over het onderzoek naar zijn motorclub in Emmen. Hij noemt die "te triest voor woorden'' en hekelt de actie tegen zijn twee dochters, die vrijdagochtend op weg naar school volgens zijn bewering met getrokken pistolen door de politie uit de auto van een buurvrouw zouden zijn gehaald.

'Wat zijn jullie een stel stumperds'', briest Kuipers op het filmpje op de website van Dagblad van het Noorden. Hij meldde dat zijn dochters van twaalf en zestien jaar "niet onder de indruk'' zouden zijn geweest van de actie.

De gemeente Emmen weerspreekt de beschuldiging. Wel zijn controles uitgevoerd vanwege het noodbevel en was de politie attent op ,,bewegingen van clubleden van No Surrender en hun voertuigen''. Daarbij zijn geen wapens getrokken, stelt de gemeente. Bij die controle is niets bijzonders geconstateerd. "De inzittenden konden daarna hun weg vervolgen'', aldus de woordvoerster, die bevestigt dat de dochters van Kuipers tot degenen behoorden die werden gecontroleerd.

Kuipers is niet alleen voorman bij het chapter in Emmen en het landelijke chapter van de motorclub, maar wil met zijn politieke partij Rechtdoor tevens meedoen aan de parlementsverkiezingen in maart. De 52-jarige Kuipers is een voormalige vechtsporter en beveiliger, die claimt tal van nationale en internationale beroemdheden te hebben beveiligd. Ook verscheen er over hem een boek ('Vechten voor mijn leven'), waarin volgens de aanprijzing op bol.com "de volstrekt bizarre, met motorolie, bloed, cocaïne en bankbiljetten geplaveide levensloop van een brullende beer met een klein hartje'' wordt beschreven.

Kuipers woont in Klazienaveen, maar is niet de man die vrijdag in die plaats is aangehouden. In november werden al huiszoekingen gedaan bij twee andere bestuursleden van No Surrender, onder wie een inwoner van Klazienaveen.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions