Transport Online - Vrachtwagen met blik kantelt bij Bolsward[+foto]

Vrachtwagen met blik kantelt bij Bolsward

Vrachtwagen met blik kantelt bij Bolsward[+foto]
25-06-2008 11:39 | Ongevallen | auteur de redactie
BOLSWARD - Maandagmiddag rond 2 uur is een vrachtwagen met blik dwars over de weg terecht gekomen op de Westergoawei.

Tussen Burgwerd en Bolsward begon de vrachtwagen te slingeren en de chauffeur kon toen de truck niet meer onder controle houden. Daarna kantelde de oplegger en al het blik kwam op de weg terecht. Door het remmen is er een flink remspoor op het wegdek ontstaan.

Nadat de oplegger was gekanteld gleed die nog een aantal meter door de berm in en daardoor ontstond flinke schade aan de weg. Het gewicht van het blik was 28 ton en dat werd door Sandstra uit Bolsward overgeladen in twee andere containers. Later kwam ook een mobiele polypkraan van een schrootverwerkingsbedrijf uit Franeker ter plaatse om de rest van het blik over te laden.De verkeersongevallen analyse van de politie kwam ter plaatse en heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Tijdens de werkzaamheden is de weg voor alle verkeer afgesloten geweest en het verkeer werd omgeleid via Bolsward. De chauffeur klaagde over last van zijn schouder maar er is geen ambulance ter plaatse geweest. Bergingsbedrijf Betten uit Sneek heeft nadat het blik was opgeruimd de vrachtwagen overeind getrokken en geborgen.

Met dank aan: Robert Jan Boonstra

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen