De Rooy op grotere achterstand in Dakar Rally

De Rooy op grotere achterstand in Dakar Rally
12-01-2017 22:44 | Uitslagen | auteur ANP

CHILECITO - Gerard de Rooy is donderdag tijdens de tiende etappe van de Dakar Rally verder achterop geraakt. De tweevoudige winnaar gaf in Argentinië tijdens een klassementsproef van 449 kilometer bijna 24 minuten toe op de Russische winnaar Edoeard Nikolajev. De Rooy eindigde als zevende. Dat kwam onder meer door een aantal lekke banden.

De Brabander bleef derde in het klassement, maar zijn achterstand op de nieuwe leider Nikolajev liep op tot ruim 24 minuten. Met nog twee relatief korte etappes te gaan, lijkt De Rooy zijn derde eindzege in de befaamde rally te kunnen vergeten.

De Iveco-rijder verloor dinsdag in de achtste etappe de eerste plaats in het klassement door een lekke band. Hij moest de leiding afstaan aan de Rus Dmitri Sotnikov, die een marge pakte van 1.46 minuten op Nikolajev en 2.20 minuten op De Rooy. Woensdag ging de negende etappe niet door wegens logistieke problemen.

Hans Stacey hield de Dakar Rally donderdag voor gezien. De eindwinnaar van 2007 was boos dat hij niet op de aangewezen startplek als twaalfde trucker mocht beginnen aan de etappe.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden