Clicky

Dagsucces motorcoureur Metge in Dakar

12-01-2017 21:44 | Sport | auteur ANP

SAN JUAN - De Franse motorcoureur Michael Metge heeft donderdag de tiende etappe in de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De Honda-rijder legde de klassementsproef tussen Chilecito en San Juan in Argentinië over 449 kilometer af in 5 uur, 48 minuten en 50 seconden. Hij was 55 seconden sneller dan de Spanjaard Joan Barreda Bort, die eveneens op een Honda als tweede eindigde.

Klassementsleider Sam Sunderland kwam op zijn KTM op de dertiende plek uit, op 18.01 minuten van Metge. In de algemene rangschikking bedraagt zijn voorsprong op nummer twee Matthias Walkner uit Oostenrijk 30.01 minuten. De Chileen Pablo Quintanilla, de nummer twee van het klassement, moest na een val duizelig de strijd staken.

De Amerikaan Ricky Brabec had pech. De winnaar van de zevende etappe kwam 12 kilometer voor de finish stil te staan met zijn Honda. Hij lag op de derde plek bij het laatste meetstation.

De Dakar Rally, die dit jaar door slechte weersomstandigheden en logistieke problemen een nogal chaotisch verloop heeft, eindigt zaterdag in Buenos Aires.