Clicky


RTL schrapt programma de Succesfactor na ontmaskering door RamBam

RTL schrapt programma de Succesfactor na ontmaskering door RamBam [+video's]
12-01-2017 17:07 | Overig | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM - Het NPO3 programma RamBam heeft een reportage gemaakt waaruit blijkt dat winnaars van het RTL7 programma 'De Succesfactor' zelf betalen voor hun prijs: 'De Nationale Succes Award'.

De makers laten daarin zien hoe ze met het fictieve uitzendbureau Topp Recruitment een ondernemersprijs in de wacht sleepten. De prijsuitreiking is het belangrijkste onderdeel van De Succesfactor. Volgens Rambam is het hele programma doorgestoken kaart waarin je tegen betaling van 12.750 euro sowieso als beste in je branche eindigt.

In dit programma, dat elke zondagmiddag wordt uitgezonden op RTL7, wordt elke week een aantal bedrijven uitgeroepen tot beste bedrijf in een bepaalde branche. Echter uit de uitzending van RamBam blijkt dat deze branches door de organisatie zelf verzonnen wordt.

RTL heeft donderdagmiddag laten weten het tv-programma te schrappen. RTL vindt het een "zeer treurige zaak" en na eigen onderzoek besloten het programma niet meer uit te zenden. De zendtijd van het programma werd eveneens ingekocht door de organisatie 'Het Nationaal Business Succes Award Instituut'.

In het verleden zijn ook diverse transport- en transportgerelateerde bedrijven beloond met een 'Succes Award' waaronder Blankers Transport, Thermo King Transportkoeling, Zwatra vrachtwagens, Worktrans Nederland, Combinex, Broekman Logistics, Sluyter Logistics, Van der Heide Trucks, en vele meer...

Kijk hier de uitzending van RamBam terug