Transport Online - Betonblokken Van der Valk-parkeerplaats tegen overlast gevende buitenlandse chauffeurs

Betonblokken Van der Valk-parkeerplaats tegen overlast gevende buitenlandse chauffeurs

Betonblokken Van der Valk-parkeerplaats tegen overlast gevende buitenlandse chauffeurs
12-01-2017 10:59 | Transport | auteur Redactie [MV]

GILZE - Van der Valk heeft onlangs betonblokken op de parkeerplaats van wegrestaurant Gilze langs de A58 neergelegd, zodat er minder parkeerplekken voor vrachtwagenchauffeurs zijn. "Dit omdat er de laatste vijf jaar veel overlast is van Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs”, verklaart Van der Valk-manager Jan van Poppel donderdagochtend aan de nieuwsredactie van Transport Online.

“Er zijn weliswaar minder parkeerplaatsen, maar er zijn wel  pekken voor vrachtwagens overgebleven”, vertelt hij verder. “Deels hebben wij dit besluit genomen om meer parkeerplaatsen voor personenauto’s te krijgen.”

Urineren

“De vrachtwagenchauffeur is 35 jaar een gewaardeerde gast bij ons. De laatste vijf jaar komen er vooral Oost-Europese chauffeurs. Ze urineren op het terrein, doen overal hun behoefte. Dat is onhygiënisch.”

En: “Ze kokkerellen bij hun dieseltank en laten gigantisch veel afval achter op het parkeerterrein. De chauffeurs misdragen zich, zorgen dat wij een enorme kostenpost hebben, maar leveren geen euro omzet in ons bedrijf op.”

Actie

“Het is duidelijk dat onze gasten zich bedreigd voelen door de situatie door deze chauffeurs veroorzaakt. Wij zijn de afgelopen periode in gesprek geweest met de politie, Rijkwaterstaat en de gemeente Gilze en Rijen. Maar ze weigeren te handhaven.”

“Daarom zijn wij zelf in actie gekomen. Het parkeerterrein is van ons en er geldt gewoon: consumptie verplicht.”

Inpikken

Maar nu benaderen Nederlandse chauffeurs Transport Online en spreken van een tekort aan parkeerplaatsen. Is het zo dat de buitenlandse chauffeurs toch de nog overgebleven plekken inpikken?

Van Poppel: “Wij proberen een oplossing te bedenken voor de Nederlandse vrachtwagenchauffeur die wel klant bij ons is. Misschien een terrein met een slagboom. Daar zit een kostenplaatje aan. Zo’n besluit neem je niet snel.”

“Bij ons speelt het in Gilze. Ook bij Wouwse Tol, hoewel het terrein van ons is, moet de daar gevestigde exploitant zelf een oplossing zoeken. Andere Van der Valk-vestigingen kennen deze problematiek niet”, besluit Van Poppel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions