Clicky


CTW Westervoort BV failliet verklaard [UPDATE]

CTW Westervoort BV failliet verklaard [UPDATE]
12-01-2017 19:15 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

WESTERVOORT - [Update do 19:12 uur] Voor de rechtbank van Gelderland is op dinsdag 10 januari CTW Westervoort BV, gevestigd aan de Liemersallee 1 te Westervoort, failliet verklaard. Daarnaast zijn ook CTW Westervoort Holding BV en Transwestervoort BV, beiden gevestigd op hetzelfde adres, failliet verklaard.

Curator, Mr. Holland, van Drijber en Partners uit Velp, liet donderdagavond weten dat het transportbedrijf aangeeft dat de oorzaak van het faillissement vooral ligt aan dat het bedrijf te kampen heeft gehad met sterke concurrentie van transportbedrijven die volgens de bestuurder veelal goedkopere buitenlandse chauffeurs in dienst zouden hebben. Verder zouden de vennootschappen betrokken zijn geweest bij diverse civiele procedures, welke procedures zouden hebben gedrukt op de omzet.

"In totaal zouden er zes mensen in dienst zijn bij Transwestervoort B.V. De activiteiten zijn inmiddels gestaakt", meldt de curator verder.

"Onderzocht wordt of een doorstart van de activiteiten of een overdracht van activa tot de mogelijkheden behoort", besluit de curator.

Eigenaar van CTW Westervoort is de heer Jan de Haas sr. Op 27 mei 2014 ging zijn De Haas Logistiek, toen nog gevestigd aan de Hamersestraat 14b in Westervoort, eveneens failliet. Chauffeurs klaagden toen over de afwikkeling van het faillissement. Volgens een chauffeur was er ten tijde van het faillissement al een behoorlijke loonachterstand opgebouwd. Een aantal chauffeurs had toen nog rond de 4.000 euro van de Haas tegoed.