Clicky

 
Transport Online - Vier vreemdelingen in vrachtwagen langs A27

Vier vreemdelingen in vrachtwagen langs A27

Vier vreemdelingen in vrachtwagen langs A27
11-01-2017 16:39 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

OOSTERHOUT - Op een parkeerplaats bij tankstation Kalix Berna langs de A27 zijn vanmorgen in een vrachtwagen vier vreemdelingen aangetroffen. Het gaat om twee Iraniërs en twee Irakezen. De 47-jarige Poolse chauffeur sloeg alarm in het tankstation. Hij vertelde daar in paniek dat er verstekelingen in zijn vrachtwagen zaten. Hij had ze opgesloten achterin de laadbak van de oplegger. Het viertal dacht dat de vrachtwagen naar Groot-Brittannië onderweg was.

Agenten spraken met de chauffeur die erg overstuur was. Hij was de parkeerplaats opgereden omdat hij ineens geklop vanuit de laadbak gehoord had. Hij had geen idee hoeveel mensen er achterin zaten.  De dienders openden de laadbak en troffen vier mannen aan, twee uit Irak (30 en 34 jaar) en twee uit Iran (17 en 26 jaar). Zij konden zich niet identificeren en werden aangehouden. 

Op het bureau bleek dat zij op een parkeerplaats in Frankrijk stiekem in de vrachtwagen geklommen waren. Ze verkeerden in de veronderstelling dat de chauffeur als eindbestemming Groot-Brittannië had. De chauffeur was met zijn lading toetjes echter onderweg naar een supermarkt in Nederland. Toen de jongste vreemdeling op zijn mobiele telefoon via zijn GPS zag welke route de chauffeur reed, begonnen zij met bonken om de aandacht van de chauffeur te trekken. 

Het onderzoek is in handen van de Afdeling Vreemdelingen Identificattie en Mensenhandel van politie eenheid Zeeland West Brabant.. Het viertal gaat na afwerking van het strafrechtelijk onderzoek het Vreemdelingentraject in. Bij het onderzoek van de vingerafdrukken bleek dat de 30-jarige Iraniër eerder in Nederland heeft verbleven en toen een terugkeerbesluit heeft gekregen.

De chauffeur werd in eerste instantie aangehouden ter zake mensensmokkel en is inmiddels in vrijheid gesteld, omdat uit onderzoek bleek dat hem niets te verwijten viel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats