Clicky


Pooling Partners neemt Spaans palletpoolingbedrijf El Palet Verde over

Pooling Partners neemt Spaans palletpoolingbedrijf El Palet Verde over
11-01-2017 16:30 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ECK EN WIEL/MADRID - Faber Halbertsma Groep B.V., dat in de markt actief is onder de naam Pooling Partners, neemt het Spaanse bedrijf El Palet Verde over. De overname van het Spaanse palletpoolingbedrijf markeert de internationale groei van Pooling Partners en vergroot het verspreidingsgebied in Spanje en Portugal. De Europese marktleider in palletproductie en pooling neemt de aandelen van het Spaanse bedrijf over van Zara & Logic S.L.

Uitgangspunt van de overeenkomst is dat Pooling Partners de samenwerking met bestaande klanten en de service centra van El Palet Verde voortzet. Hiermee versterkt het Europese pallet- en poolbedrijf de nieuw ontstane synergie.

Dankzij het grote palletpoolnetwerk van El Palet Verde, dat gecoördineerd wordt vanuit het hoofdkantoor in Madrid, zijn retailklanten verzekerd van de palletkwaliteit die zij nodig hebben: de juiste hoeveelheid pallets is altijd snel beschikbaar op de gevraagde plaats en tijd. Het Spaanse bedrijf telt 32 depots voor onderhoud van zijn actieve palletpool in de Spaanse en Portugese retailketens. Jaarlijks genereert El Palet Verde een omzet van circa vijf miljoen euro.

Vergroten synergie

Om de synergievoordelen zoveel mogelijk te benutten, zal de El Palet Verde palletpool volledig integreren in het IPP Logipal pool-netwerk van Pooling Partners.

Ingrid Faber, CEO van Pooling Partners, is blij met de overname: “Het uitgebreide netwerk van El Palet Verde in de Spaanse markt vult ons Europese netwerk mooi aan. Met name voor onze internationale klanten is deze versterking in de Spaanse markt belangrijk.”

Sergio Sanz, operational director bij El Palet Verde: “Wij zijn blij met de mogelijkheden die El Palet Verde met deze overname krijgt. De integratie van het netwerk van El Palet Verde in dat van Pooling Partners geeft ons meer ruimte om te manoeuvreren, zowel geografisch als economisch.”