Clicky


'Sylvana Simons moet partijnaam aanpassen’

'Sylvana Simons moet partijnaam aanpassen’
11-01-2017 12:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ROTTERDAM - Antidiscriminatiebureau Radar/Art.1 neemt stappen om te zorgen dat Sylvana Simons afstand doet van haar partijnaam Artikel 1. Directeur Cyriel Triesscheijn van het antidiscriminatiebureau is een gerechtelijke procedure begonnen. Hij bevestigde woensdag berichtgeving van RTL Nieuws daarover.

Sylvana Simons stapte eind december uit de politieke partij Denk en kondigde aan dat ze een nieuwe partij begint onder de naam Artikel 1. Volgens Triesscheijn hoort de naam Artikel 1 al jaren bij het onafhankelijke antidiscriminatiebureau waarin Radar en Art.1, het kenniscentrum discriminatie Nederland, samenwerken. Triesscheijn vreest dat er verwarring kan ontstaan als een politieke partij dezelfde naam gaat gebruiken. Art.1 moet boven de politieke partijen staan. Een politieke partij kan artikel 1 van de grondwet nooit claimen, vindt hij.

Triesscheijn besloot de juristen aan het werk te zetten, omdat Simons vooralsnog niet reageerde op een mail met het verzoek om de naam van haar partij te veranderen. "We willen hier het liefst in onderling overleg uit komen.''