Clicky


TLN overweegt Hoger Beroep tegen uitspraak 'eendaagse nachtritten'

TLN overweegt Hoger Beroep tegen uitspraak 'eendaagse nachtritten'
11-01-2017 11:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - In het geschil tussen werkgeversorganisaties en de vakbonden over de uitleg van artikel 37 in de cao, de toeslag voor eendaagse nachtritten, heeft het Gerechtshof te Amsterdam inmiddels uitspraak gedaan.

Wie na acht uur ’s avonds moet rijden en voor middernacht klaar is, heeft wel degelijk recht op de toeslag voor eendaagse nachtritten. Het gerechtshof Amsterdam heeft de FNV daarin op 3 januari jl. gelijk gegeven, nadat eerder de kantonrechter Amsterdam al bepaalde dat alle uren tussen 20.00 en 04.00 uur meetellen voor de toeslag. De toeslag is met terugwerkende kracht te vorderen, tot vijf jaar terug.

"TLN is, en blijft van mening, dat het nimmer de bedoeling van cao-partijen is geweest om de vergoeding ook voor deze avonduren te laten gelden indien er niet ook na 24.00 uur, in de nacht, zou worden gereden. De rechterlijke macht interpreteert de afspraak, die dateert van 1994, echter puur in letterlijke zin", aldus TLN.

TLN heeft tot 3 april de mogelijkheid om in Hoger Beroep te gaan en dat wordt op dit moment door de werkgeversorganisatie overwogen.