Clicky

 
Transport Online - Honderden migranten weer terug rond Calais [+foto's]

Honderden migranten weer terug rond Calais

Honderden migranten weer terug rond Calais [+foto's]
11-01-2017 10:16 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - Slechts enkele maanden na de ontmanteling van de beruchte 'Jungle' zijn rondom Calais inmiddels al weer honderden migranten in geheime kampen terug. Allemaal op zoek naar een beter leven in Groot-Brittannië.

Volgens Britse media zijn er al tenminste zes nieuwe kampen opgezet in de regio Nord-Pas-de-Calais en de vrees bestaat dat dit opnieuw leidt tot een crisis.

De criminele mensensmokkelaars kunnen nog altijd ongestraft blijven werken. Tientallen tankstations langs de snelwegen naar de haven en de Eurotunnel-terminals zijn de nieuwe 'no-go areas' in het donker.

Een 65-jarige Britse vrachtwagenchauffeur uit Hereford(GB) zegt tegen de Britse krant Daily Express: "Het probleem verplaatst zich steeds verder weg van Calais. Het is een dagelijks risico en ik durf niet meer te stoppen in de buurt van de haven want het is er hartstikke gevaarlijk. Tankstations zijn de perfecte plek voor de mensensmokkelaars. De situatie is echt onwerkelijk geworden."

Ook het team van de Daily Express werd aangevallen door een menigte van boze migranten toen het team de verborgen kampen ontdekte afgelopen zondag.

Ongeveer 100 migranten zaten verstopt in een modderige sloppenwijk in de buurt van het dorp Norrent-Fontes, ongeveer 48 kilometer ten zuidoosten van Calais. De enorme publiciteit rond de ontmanteling van de 'Jungle' zorgt er nu voor dat vluchtelingen alles in het werk stellen om ontdekking van hun nieuwe kampen te voorkomen.

Opnieuw agressie tegen chauffeurs

Opnieuw wordt er melding gemaakt van agressie tegen vrachtwagenchauffeurs door migranten. Al meerdere chauffeurs hebben melding gemaakt van het inbreken in hun vrachtwagen. Eén vrachtwagenchauffeur vond zes verstekelingen in zijn vrachtwagen afgelopen zondag nadat hij even had gerust langs de Autoroute des Anglais.

Een andere chauffeur meldt dat er een steen tegen zijn vrachtwagenruit werd gegooid.

Maandag werden in een vrachtwagen van Van den Bosch uit Erp 12 vluchtelingen gevonden bij een bedrijf in het Belgische Aalst.

De autoriteiten in de regio ontkennen de nieuwe problemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden