Clicky

 
Transport Online - Van den Heuvel zonder voorruit door de etappe

Van den Heuvel zonder voorruit door de etappe

Van den Heuvel zonder voorruit door de etappe
11-01-2017 09:40 | Uitslagen | auteur Redactie [FE]

SALTA - Het was even spannend of Maurik van den Heuvel kon beginnen aan de achtste etappe. Dat lukte en Van Heuvel wist de tot 175 kilometer ingekorte proef zelfs met de achttiende tijd te volbrengen. Wel zonder voorruit. Dat was geen onverdeeld genoegen op de proef vol modder. “We zien er niet uit.”

De volgende morgen hadden Maurik van den Heuvel, Peter Kuijpers en Wilko van Oort in Uyuni de Scania weer aan de praat, nadat ze in de zevende etappe op de kant waren gegaan. Bij het slepen was de kabel geknapt en die had de voorruit eruit geslagen. “Het belangrijkste was dat de auto weer liep”, zei Van den Heuvel na afloop van de achtste rit.

Na alles bij elkaar een uurtje of drie slaap vertrok het DakarSpeed-team als 36ste truck vanuit Uyuni. “We hebben hard gereden. Ik heb geprobeerd niet te hard door de plassen te gaan, omdat we dan elke keer een plens binnen kregen, maar we zitten toch helemaal onder de modder. We zien er niet uit. Het was ook hartstikke koud onderweg. Maar ik ben heel blij dat we hebben kunnen rijden en ook nog eens de achttiende tijd hebben neergezet.”

Vanaf de finish van de proef was er voor de trucks een lange verbindingsroute die bij het plaatsje Tilcara ophield. De weg naar het bivak in Salta is door een aardverschuiving onbegaanbaar geworden. De assistentie en de racetrucks moesten via een onverharde weg van 350 kilometer door de bergen naar Salta. Daar komen ze pas tegen de ochtend Nederlandse tijd aan. Vanwege die omstandigheden is de negende etappe, de koninginnenrit van deze Dakar, afgelast.

Foto's

 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
 • HSM
  HSM

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden