Clicky


Van Genugten doet zijn werk als back-up

Van Genugten doet zijn werk als back-up
11-01-2017 09:36 | Etappes | auteur Redactie [FE]

SALTA - Ton van Genugten zit weer terug in zijn rol als back-up. Met het oog op de Superspecial die voor morgen gepland staat werd van hem verwacht in de achtste etappe zeker in de top 5 te eindigen, zodat hij als achtervanger voor Federico Villagra kan fungeren. Dat plan slaagde: Van Genugten reed de vijfde tijd, Villagra de tweede.

Op het laatste moment werd de teamstrategie van Team De Rooy iets aangepast. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de TonTrans-Iveco zou wachten op Gerard de Rooy, maar nog voor de start werd besloten dat het verstandiger was als Van Genugten zou doorrijden. Zo zou hij minimaal één van de twee kopmannen kunnen helpen in zowel de achtste als de negende etappe.

“Wij hebben ons ding gedaan en zo hard mogelijk gereden”, vertelt Van Genugten. “De eerste 50 kilometer was het schuiven en glibberen in de modder en de drek. Sinds afgelopen vrijdag let ik eens zoveel op in dat soort situaties. Het was precies dezelfde rommel waar je makkelijk muurvast in kon komen te staan.”

Van Genugten zorgde wel dat hij in de buurt van Villagra bleef. “De tweede helft hebben we in zijn stof gereden. We zijn samen gefinisht.”