Transport Online - Ook etappe 9 van Dakar 2017 is afgelast

Ook etappe 9 van Dakar 2017 is afgelast

Ook etappe 9 van Dakar 2017 is afgelast
11-01-2017 08:55 | Etappes | auteur Redactie [FE]

SALTA - De organisatie van de Dakar Rally heeft de etappe van vandaag afgelast. Wegens de slechte weersomstandigheden is het voor de tweede keer deze rally onmogelijk om de etappe door te laten gaan.

De organisatie van de Dakar Rally kwam gisteren in grote problemen na een enorme aardverschuiving tussen de finish van de achtste klassementsproef en het bivak in Salta. Door de aardverschuiving werden een aantal wegen versperd waardoor deelnemers niet in het bivak van Salta konden komen, terwijl een groot deel van de servicevoertuigen daar wel al was aangekomen.

De organisatie en een aantal deelnemers moesten dan ook improviseren: zo werd er een noodbivak ingericht in Tilcara, zo'n 200 kilometer voor Salta, en namen een aantal deelnemers een alternatieve route naar Salta. Voor een aantal servicevoertuigen was het echter onmogelijk om ook die route te nemen.

Om enige orde in de chaos te scheppen heeft de organisatie besloten om de etappe van woensdag af te gelasten.

De organisatie van de Dakar Rally heeft een aantal van haar voorzieningen beschikbaar gesteld aan het nabijgelegen stadje Volcan, dat getroffen is door het slechte weer en de modderstromen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions