Transport Online - UPS Neemt Freightex ltd over om Europese en Britse uitbreiding van transportbemiddeling te versnellen

UPS Neemt Freightex ltd over om Europese en Britse uitbreiding van transportbemiddeling te versnellen

UPS Neemt Freightex ltd over om Europese en Britse uitbreiding van transportbemiddeling te versnellen
09-01-2017 16:42 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ATLANTA - UPS heeft vandaag de overname aangekondigd van Freightex, een Britse vermogensefficiënte aanbieder van volledige laadruimte, gedeelde laadruimte, gespecialiseerde en gekoelde transportservices. De overname zorgt voor een directe aanwezigheid van UPS in de groeiende Britse en Europese third-party logistics (3PL) wegtransportbemiddelingsmarkt en lanceert een nieuw wereldwijd en regionaal UPS-groeiplatform vanuit een bestaand klanten- en vervoerdersbestand.

De transactie volgt op de overname van Coyote Logistics in augustus 2015. Coyote is een vooraanstaande transportbemiddelaar in Noord-Amerika. De business modellen van Coyote en Freightex zijn complementair en UPS verwacht de beste systeemtechnologieën en bedrijfsprocessen te delen en voordeel te halen uit de klanten en vervoerders van beide bedrijven. De voorwaarden van de transactie, afgesloten op 3 januari 2017, werden niet bekend gemaakt.

“Groot-Brittannië en Europa zijn strategische 3PL-groeimarkten voor vrachtbemiddeling voor UPS. Bovendien zijn er veel grensoverschrijdende mogelijkheden”, zegt Alan Gershenhorn, UPS Chief Commercial Officer. “Deze acquisitie biedt klanten van UPS een onmiddellijke, deskundige en competitieve aanwezigheid in Groot-Brittannië en Europa. We willen Freightex op een lijn brengen met Coyote om efficiënter te worden en te kunnen blijven investeren in verdere groei.”

Van de Europese 3PL-markt is voorspeld dat ze eind 2016 4 miljard zou bedragen 1. Vrachtbemiddeling in de Britse en totale Europese 3PL-markt groeit sneller dan de totale markt, en er wordt verwacht dat die nog sneller zal uitbreiden doordat expediteuren en vervoerders het bemiddelingsmodel overnemen2.  Bemiddelde vervoerservices bieden vaak meer efficiëntie vanwege het hogere gebruik van vlootactiva dan wanneer gerichte vloten worden ingezet.

Actueel opereren meer dan 500.000 vrachtvervoerders in Europa, wat aanzienlijke mogelijkheden voor UPS biedt om het bestaande vervoerdersbestand uit te breiden. Met de betere inzet van materiaal en medewerkers wordt meer waarde gecreëerd voor klanten en vervoerders.

Vervoerders van verschillende grootten en uit verschillende industrieën vertrouwen dagelijks op Freightex voor het efficiënte transport en de zichtbaarheid van producten in Groot-Brittanië en Europa. Freightex verwerkt ook speciale en temperatuurgevoelige vracht, en vracht die op een andere manier om aangepast transport vraagt. Het bedrijf heeft acht locaties in Groot-Brittannië en Europa en gebruikt een vermogensefficiënt model om de te verzenden vracht van klanten te koppelen aan beschikbare vrachtruimte in haar netwerk van vervoerders.

UPS is een van de grootste multimodale transporteurs van de wereld met een omvangrijke vloot van vliegtuigen, vrachtwagens en bezorgingsnetwerken. Het bedrijf werkt al meer dan 40 jaar in Europa en is vastberaden haar groei in Europa door te zetten. Doordat klanten van Freightex nu toegang krijgen tot het wereldwijde netwerk van UPS, levert dit voordelen op met betrekking tot schaal, bereik en toegang tot een breed geïntegreerd portfolio van vervoersoplossingen voor al het supply chain management en transportbenodigdheden. In ruil daarvoor biedt Freightex klanten van UPS een bedrijfsklare oplossing voor de Britse en Europese markt, daar waar vrachtbemiddeling de meest voordelige optie is.  

“We kijken ernaar uit de UPS en Coyote transportbemiddeling te vervoegen,” zegt Tim Philips, Freightex’s Chief Executive Officer.

“UPS en Coyote beschikken over vooraanstaande technologie, een no-nonsensebeleid als het aankomt op klantgerichtheid, en bewezen succes. We verbeteren onze efficiëntie door middel van Coyote’s technologie en gebruiken het netwerk van UPS, maar gaan ook door met het overtreffen van de concurrentie en resultaten boeken die zorgen dat klanten op ons kunnen rekenen voor hun transport.”

Phillips blijft Freightex leiden, en zal opereren als een dochteronderneming van UPS.

“UPS heeft veel bestaande klanten die baat hebben bij de Britse en Europese mogelijkheden voor transportbemiddeling. Wij zullen voor toegevoegde waarde zorgen door  klanten en vervoerders te helpen bij het stroomlijnen van hun werkzaamheden, en voor zichtbaarheid door hetzelfde Coyote-systeem te hanteren dat in Noord-Amerika wordt gebruikt”, zegt Gershenhorn.

“De bewezen expertise en het sterke regionale netwerk van Freightex, gecombineerd met de technologie, mensen, processen en reputatie van Coyote zullen klanten verzekeren van de beste oplossingen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen