Clicky


Derde containerschip voor A2B-online Container

Derde containerschip voor A2B-online Container
09-01-2017 13:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MOERDIJK - “Het aanbod van containerschepen welke wij voor onze diensten vanuit Moerdijk naar het Verenigd Koninkrijk inzetten wordt alleszins schaarser, daarom zijn wij overgegaan tot de aankoop van de MS Alma. Dit containerschip, een Sietas 151 type, was al bij ons in charter en wij hebben het schip op 2 januari officieel in bezit gekregen” aldus Gerard de Groot algemeen directeur van A2B-online Container.

“Wederom een prachtig moment in ons relatief prille bestaan. Het is voor de continuïteit van onze dienstverlening en uiteraard voor onze klanten fantastisch dat wij dit schip hebben kunnen aankopen. Twee zusterschepen, de MS A2B- Future en de MS A2B-Energy, hebben wij al eerder overgenomen en nu is daar de A2B-Comfort bijgekomen. Allen hebben een intake van 508 TEU. Naast deze drie schepen hebben wij ook nog twee andere schepen in charter met een soortgelijke intake. De volumes over het afgelopen jaar zijn prima geweest en daarmee ook de bezettingsgraad op onze schepen,” vervolgt de Groot “en mede hierdoor is er ook voldoende vertrouwen om tot een dergelijk stap over te gaan”.

“Het schip wordt ingezet op de route naar Immingham, de belangrijkste haven voor ons in het Verenigd Koninkrijk” vult Michael van Keulen, Operationeel directeur aan. “Wij varen inmiddels al negen keer per week daar naar toe naast de havens London Thamesport, Teesport en Blyth welke wij respectievelijk drie keer per week en twee keer per week aanlopen vervolgt hij. Moerdijk is mede dankzij onze ontwikkeling uitgegroeid tot een echte short sea haven, de groei over het afgelopen jaar bewijst dat!”

Naast de container activiteiten heeft ook de trailer divisie van A2B-online een uitstekend jaar gekend. Beide bedrijven behoren tot de Vierhouten groep en zijn inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke logistieke ( transport ) speler op het Europese transport veld met een omzet van bijna € 100 miljoen per jaar.

“Ook dit jaar verwachten wij een verdere groei van de omzet” vertelt de Groot verder. “Kombiverkehr begint vanaf 10 januari aanstaande met een treinverbinding tussen Duisburg en Moerdijk welke drie keer per week zal aankomen. Daarnaast begint Alcotrans een barge service vanuit Krefeld naar Moerdijk welke ook meerdere keren per week de beide havens zal aanlopen. Tevens zijn wij ook nog met een aantal andere multi modale projecten bezig die binnenkort afgerond zullen worden waarmee we een verdere verhoging van onze short sea activiteiten zullen realiseren. Wij zijn absoluut nog niet klaar in Moerdijk”, sluit Gerard de Groot tenslotte af.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk