Transport Online - In Ede hebben 28 huizen weer gas

In Ede hebben 28 huizen weer gas

In Ede hebben 28 huizen weer gas
09-01-2017 00:41 | Binnenland | auteur ANP

EDE - In de Edense wijk Maandereng zijn zondagavond 28 huizen weer aangesloten op gas. Maandagochtend gaan monteurs van netbeheerder Liander verder met het aansluiten.

De storing die zaterdag ontstond door een gat in een leiding onder een afrit van de A12, zorgde ervoor dat ongeveer vijfhonderd woningen en bedrijven zonder gas kwamen te zitten. Door de breuk kwam er water in de leidingen terecht waardoor de gasleidingen eerst moeten worden schoongemaakt. Het opnieuw aansluiten is een lastige en tijdrovende klus. Liander-medewerkers moeten alle huizen langs om de leiding te controleren en de kraan weer open te zetten. De netbeheerder vreest dat het nog enkele dagen kan duren voor iedereen weer gas heeft.

Drie scholen in de getroffen wijk blijven maandag dicht, maar een kinderdagverblijf in dezelfde buurt gaat maandag wel open. De gedupeerden krijgen van Liander compensatie voor de gasonderbreking.

Volgens de gemeente Ede hebben ,,de meeste mensen andere oplossingen gevonden''. Ook zijn straalkachels uitgedeeld. In congrescentrum en theater De Reehorst kunnen mensen douchen en koffie drinken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions