Transport Online - Vier doden na aanslag met vrachtwagen in Jerusalem [+foto's]

Vier doden na aanslag met vrachtwagen in Jerusalem

Vier doden na aanslag met vrachtwagen in Jerusalem [+foto's]
08-01-2017 20:17 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

JERUZALEM - [update 23:16 uur] Zeker vier militairen zijn zondag in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem gedood nadat een Palestijn met een vrachtwagen op hen was ingereden. Zeventien anderen raakten gewond.

Het incident was de dodelijkste Palestijnse aanslag in Jeruzalem in maanden en was gericht op officieren in opleiding die uitstapten bij een bushalte op de Armon Hanatziv-promenade, vlakbij de muur die de oude binnenstad van Jeruzalem omgeeft.

Militairen reageerden snel en schoten de aanslagpleger dood. De dader was een 28-jarige Palestijn uit de wijk Jabal Mukabar in het door Israël geannexeerde Oost-Jeruzalem. Volgens een politiewoordvoerder zijn negen wijkbewoners, onder wie vijf familieleden van de dader, aangehouden wegens betrokkenheid bij de aanslag.

Islamitische Staat

Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn er aanwijzingen dat de bestuurder van de vrachtwagen een aanhanger is van Islamitische Staat. "We kennen de identiteit van de aanvaller en alles wijst er op dat hij een aanhanger is van Islamitische Staat. We hebben de wijk waar hij vandaan kwam, Jabal Mukabar, afgesloten en we nemen verdere maatregelen waarover ik verder niet in detail wil gaan’’, zei Netanyahu in een verklaring.

Volgens regeringsbronnen zal het huis van de dader worden gesloopt en zal zijn lichaam niet worden teruggeven aan de familie.

De wijk Armon Hanaziv, waar de aanslag plaatsvond, ligt sinds 1967 in het door Israël veroverde deel van Jeruzalem. De Palestijnen eisen het stadsdeel sindsdien op. Israël beschouwt Jeruzalem als zijn eeuwige, ondeelbare hoofdstad. Sinds de herfst van 2015 is het onrustig in Armon Hanaziv en komen er aanslagen voor.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions