Clicky

 
Transport Online - VID betreurt ophef onder vrachtwagenchauffeurs over uitspraken Patrick Potgraven

VID betreurt ophef onder vrachtwagenchauffeurs over uitspraken Patrick Potgraven

VID betreurt ophef onder vrachtwagenchauffeurs over uitspraken Patrick Potgraven
07-01-2017 20:19 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN - Tegenover de NOS deed woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst vandaag ongezoute uitspraken over de professionaliteit van de huidige beroepschauffeurs. Deze uitspraken schoten bij nogal wat vrachtwagenchauffeurs in het verkeerde keelsgat.

Potgraven zei onder meer in een interview naar aanleiding van de vele geschaarde vrachtwagens vandaag vanwege de gladheid: "Het zijn toch professionele vervoerders. Je verwacht van iemand die voor zijn beroep rijdt, dat hij beter weet wat hij doet dan een niet-professionele bestuurder. Als er dan toch zoveel vrachtwagens van de weg raken, dan is die professionaliteit wat mij betreft ver te zoeken."

De VID betreurt dat dit beeld is ontstaan, omdat zij iets anders bedoelde te zeggen. Het ging de VID om de professionaliteit van de gehele transportsector.

"Het verbaast ons dat transportbedrijven het kennelijk normaal vinden dat zij chauffeurs de weg op sturen, terwijl tal van instanties met klem adviseren dat juist niet te doen. Beroepschauffeurs zijn dan misschien professionals, maar de gebeurtenissen van vandaag hebben laten zien dat je het daarmee niet altijd redt. Kennelijk is de maatschappij zo verknoopt met logistiek, dat er gemakkelijk aan voorbij gegaan wordt dat chauffeurs in deze condities feitelijk hun leven wagen", aldus de VID zaterdagavond.

Eigen besluit

De VID pleit ervoor dat binnen de transportsector een klimaat ontstaat waarin de chauffeur, in dit soort omstandigheden, zonder consequenties kan bepalen of hij/zij wel of niet rijdt. In de luchtvaartsector is dat vrij normaal: het is de piloot die besluit om te vliegen, de luchtvaartmaatschappij moet zich daarbij neerleggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions