Clicky


DAF XF voor Feenstra transporten B.V.

DAF XF voor Feenstra transporten B.V.
07-01-2017 19:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DAMWOUDE - Gisteren, vrijdag 6 januari, heeft Bedrijfswagen Service Friesland de sleutels mogen overhandigen van deze prachtig mooie DAF XF FT 460 Super Space Cab aan Feenstra transporten B.V. in Damwoude.

Feenstra Transporten B.V. al meer dan 80 jaar een begrip

Feenstra internationale transporten is al meer dan 80 jaar een begrip in Damwoude. En niet voor niets al meer dan 80 jaar een begrip, door de korte lijnen komen de wensen van de opdrachtgevers altijd op de eerste plaats.

Feenstra transporten is in januari 1920 opgericht door W.F. Feenstra sr. Het transportbedrijf groeide gestaag, en in 1939 werd zijn zoon F.W Feenstra in het bedrijf opgenomen. In de naoorlogse periode werd veel aan wegenbouw en grondwerk gedaan. De tijden veranderden en in 1980 werd er voorzichtig met internationaal transport begonnen. Dat resulteerde dat Feenstra Transporten B.V zich in 1985 ging specialiseren in koeltransport. Tevens werden er opleggers en trekkers met kranen aangeschaft. Na de derde generatie met Willem F. Feenstra, staat nu de vierde generatie aan het roer met Feije en Albert Feenstra, klaar voor de toekomst.

Zeer groot dienstenpakket

Feenstra heeft een zeer groot dienstenpakket. Zij transporteren staalproducten in allerlei afmetingen, en dus ook breedtetransporten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Hiertoe beschikt Feenstra transporten over open opleggers, tautliners, huiftrailers, kraantrailers.

Een deel van de tautlinervloot is voorzien van het Duitse Tüv keuringscertificaat. Hiermee wordt voldaan aan de strengste (Duitse) wetgeving betreffende lading zekering.

Verder vervoerd Feenstra transporten machines (al dan niet rijdend) en lengtevervoer. Hiertoe beschikt Feenstra transporten over semi diepladers die desgewenst uitschuifbaar zijn tot 20,5 meter. Palletvervoer (zowel compleet als deelladingen). Een deel van de opleggers is voorzien van een laadklep. Bouwmaterialenvervoer. Hiertoe beschikt Feenstra over opleggers met laad/loskraan van 15,5 t/meter. Koelvervoer. Vervoer van verse en diepvries producten, als wel het vervoer van bloemen met koelopleggers (eventueel met laadklep). En het vervoer van hangend vlees. Waarbij zij ook vlees vervoeren met "twee- sterren - koeling", dat wil zeggen het vervoer van niet volledig door gekoeld vlees. Voor dit type vervoer zijn koelmotoren nodig met een extra grote koelcapaciteit.

Het werkgebied van Feenstra transporten bestrijkt geheel West-Europa met als zwaartepunt Benelux, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.

Het wagenpark bestaat uit twintig trekkende eenheden en circa 35 getrokken eenheden in diverse uitvoeringen. Waar nu deze prachtige DAF XF FT 460 Super Space Cab aan toe wordt gevoegd.

DAF XF FT 460 Super Space Cab

De DAF XF Super Space Cab is uitgerust met een 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, en een gegalvaniseerde stalen bumper met halogeen koplampen en mistlampen van onbreekbaar Lexan.

Comfort

De cabine van de XF met een leefruimte van 12,6 m3 en een stahoogte van 2,25 meter is ongeëvenaard.

De chauffeur heeft een Luxury air chauffeursstoel met tweetraps stoelverwarming, stand verwarming, automatische temperatuurregeling (ATC), ruim 535 liter aan opbergruimten en een koellade van 42 liter. De cabine heeft grote zijruiten uit één stuk en het unieke DAF Night Lock dat doeltreffend beschermd tegen inbraak en beroving.

De DAF XF is gespoten in de bedrijfskleuren van Feenstra transporten.