Transport Online - Vervolging na ongeluk Kerkrade gestaakt

Vervolging na ongeluk Kerkrade gestaakt

Vervolging na ongeluk Kerkrade gestaakt
17-06-2008 19:33 | Ongevallen | auteur de redactie
DETMOLD/KERKRADE - Vier jaar na het ernstige vrachtwagenongeluk met drie doden in Kerkrade is de Duitse justitie gestopt met de vervolging van de bedrijfsleider van een vrachtwagenbedrijf. De schuld van de man aan het ernstige ongeluk is te klein, liet de rechtbank in Detmold dinsdag weten.

De 53-jarige man was in juni 2007 veroordeeld tot negen maanden cel. In maart vernietigde het hoogste federale gerechtshof van Duitsland het oordeel en verwees de zaak terug naar justitie in Detmold in Noord-Rijnland-Westfalen.Een Duitse vrachtwagenchauffeur denderde in juni 2004 in Kerkrade met zijn vrachtwagen vol stalen platen van een helling af en boorde zich in een supermarkt aan de Meuserstraat. Daardoor kwamen de bestuurder en twee medewerkers van de winkel om het leven. De chauffeur werd door omwonenden uitgeroepen tot een held omdat hij spelende kinderen wist te omzeilen.


De veroordeling van een chef is wel rechtsgeldig. De bedrijfsleider had hem een paar dagen voor het ongeluk gewezen op de versleten remmen van de vrachtwagen. De chef deed daar echter niets mee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen