Clicky


Tuil Logistics verzorgt logistiek voor The Barrel Challenge

Tuil Logistics verzorgt logistiek voor The Barrel Challenge
06-01-2017 10:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BAD NIEUWESCHANS - Een niet alledaagse klus voor directeur Robert Tuil van Tuil Logistics B.V. gevestigd te Bad Nieuweschans. Hij is namelijk mede verantwoordelijk voor het logistieke deel van de organisatie van de derde The Barrel Challenge wintereditie naar Scandinavië.

Deze tour met 170 oude auto’s en 400 deelnemers start op 12 februari vanaf de parkeerplaats bij Routiers te Emmen en gaat via Duitsland naar Zweden, Noorwegen en Denemarken. Op 17 februari is de oversteek met ferry Fjordline van Stavanger naar Hirtshals (DK) met overnachting. Tijdens deze overtocht wordt ook de winnaar bekend gemaakt, en wordt een afsluit feestje georganiseerd met live-muziek aan boord. Tenslotte op 18 februari wordt het huiswaarts keren voor de deelnemers vanuit Hirtshals en zit deze tour er op.

In deze challinge-tour zitten nog twee andere ferry overtochten. Het is logistiek een hele klus om alle 170 barrels van auto’s (allen voor bouwjaar 1999) gelijktijdig over te kunnen zetten en ook nog de overnachtingen te regelen. De organisatie heeft dan ook niet voor niets de hulp ingeroepen van Scandinavië specialist Tuil, als het gaat om goederentransport.

Ook heeft Robert Tuil zijn bijdrage geleverd bij het samenstellen van de route met organisatoren van Zweep Events uit Veendam, vader en zoon Meindert en Rob Zweep. Het blijft altijd mogelijk dat de route tijdens deze dagen toch aangepast moet worden door bijvoorbeeld hevige sneeuwval of doordat een brug wordt afgesloten door gladheid en/of storm.

Robert rijdt zelf de tocht ook mee, hoewel niet in een ‘barrel’ maar in een Ford Raptor een zware 4x4 die je in Europa niet vaak tegenkomt. Hij is stand-in bij eventuele problemen tijdens deze tour, van zowel ‘bezemwagen’ tot eventuele andere ongemakken met auto’s en deelnemers. Hij hoeft niet als sleper te fungeren, want de hulpdienst, vergelijkbaar met de Nederlandse Wegenwacht, is er altijd binnen een uur.

Ook het mobiele telefonische netwerk werkt in deze Scandinavische landen optimaal.

Naast deze wintereditie, is er elk jaar ook nog een zomerversie naar warmere streken en een Noordkaapchallenge. Het is voor de deelnemers een individuele tocht en moeten allerlei proeven afleggen. Een uiteindelijk puntentotaal zal een winnaar opleveren.