Clicky


Contargo Rhein-Waal-Lippe GmbH nieuwe exploitant containerterminals in Emmerich en Emmelsum

Contargo Rhein-Waal-Lippe GmbH nieuwe exploitant containerterminals in Emmerich en Emmelsum
06-01-2017 10:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EMMERICH - Tevreden gezichten bij de verantwoordelijken van Contargo GmbH & Co. KG, Port Emmerich Infrastruktur- und Immobilien GmbH en Peter Hinze, burgermeester van Emmerich. Na maandenlange onderhandelingen is het contract ondertekend waarmee de Rhein-Waal-Terminal GmbH wordt omgedoopt tot Contargo Rhein-Waal-Lippe GmbH.

Per 1 januari 2017 exploiteert Contargo de containerterminals in Emmerich, net over de grens bij Arnhem, en Emmelsum (Voerde), aan de rand van het Ruhrgebied. De leiding is in handen van Contargo GmbH & Co. KG. Het haventerrein en de infrastructuur in Emmerich blijven eigendom van Port Emmerich Infrastruktur- und Immobilien GmbH.

Emmerich spil tussen Rotterdam en Duitsland

Contargo had voorheen naast Port Emmerich Infrastruktur- und Immobilien GmbH een aandeel van 37,6 procent in Rhein-Waal-Terminal GmbH. “Dit aandeel wordt nu verhoogd tot 50 procent”, vertellen de twee Contargo-directeurs Konrad Fischer en Heinrich Kerstgens over de nieuwe verhoudingen.

“We zijn blij met deze stap en de toekomstige samenwerking met Contargo“, zegt Udo Jessner, directeur van Port Emmerich.

Hij is ervan overtuigd dat de terminal in Emmerich zal profiteren van de samenwerking met Emmelsum en de oprichting van de terminaloverstijgende vennootschap.

“De taken kunnen beter worden gebundeld en de goederenstromen in de toekomst beter worden verdeeld. Terwijl de nieuwe terminal in Emmelsum vooral interessant is als overslaglocatie voor het Ruhrgebied, profiteert Emmerich vanwege zijn ligging vlakbij Nederland. De haven van Emmerich kan uitgroeien tot de belangrijkste overslaghaven voor goederen vanuit Rotterdam naar Duitsland.”

Samen sterker

“In de toekomst kunnen we beide locaties gezamenlijk vermarkten. Daardoor zijn we beter zichtbaar op de markt en kunnen we onze klanten meer zekerheid bieden”, zeggen Michael Mies en Ralf Gerlach.

Samen zullen zij leiding geven aan het nieuwe Contargo Rhein-Waal-Lippe GmbH. Het bedrijf heeft al nieuw personeel aangenomen. De hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich in Emmerich. Van hieruit worden centrale werkzaamheden als de planning en sales voor beide standplaatsen gecoördineerd.

De terminal in Emmelsum is zowel bereikbaar per spoor, via de weg als over het water. Op een oppervlakte van 46.000 vierkante meter kan hier 60.000 TEU per jaar worden overgeslagen.

In Emmerich gaat de planning voor de uitbreiding van de terminal intussen verder. Tegenover het havenbekken moet een derde containerbrug worden gebouwd om ook in de toekomst de groeiende hoeveelheid goederen te kunnen overslaan. De noodzakelijke vergunningsprocedure is inmiddels in gang gezet door Port Emmerich Infrastruktur- und Immobilien GmbH.