Clicky


Van Genugten geniet van het slalommen in de duinen

Van Genugten geniet van het slalommen in de duinen
06-01-2017 10:07 | Uitslagen | auteur Redactie [FE]

TUPIZA - De vierde etappe was puur genieten, vond Ton van Genugten. Over de zevende tijd was hij een tikje teleurgesteld, maar dat nam het plezier over het rijden in de duinen - enorme knoeperds - niet weg. “Zulke mooie duinen! We zijn er zó doorheen geslalomd. Heerlijk gereden.”

Er had iets meer ingezeten, dacht Ton van Genugten aan de finish in Tupiza. “Vlak na de duinen hebben we moeten zoeken naar een waypoint en daar hebben we te veel tijd mee verspeeld; zo’n tien, vijftien minuten. Er waren er meer aan het zoeken. De MAN’s, Maurik van den Heuvel, Wuf van Ginkel. Iedereen reed rondjes. Toen hebben we besloten om terug te rijden naar ons laatste referentiepunt om vanaf daar nog eens goed te kijken. Toen waren we er snel uit: 500 meter verder naar rechts en we hadden zo door kunnen rijden. Toen we de draad eenmaal hadden opgepakt, zijn we plankgas naar de finish gereden.”

In het laatste deel van de 416 kilometer lange etappe, na de grensovergang van Argentinië naar Bolivia, had de Iveco van TonTrans een engeltje aan boord. “Op het laatste deel hebben we een beetje geluk gehad”, zegt Van Genugten. “Er waren drie doorgangen in een rivierbedding, maar er was er maar eentje geschikt voor de trucks. Ik heb een paar keer moeten steken, maar anderen hebben de hele bovenkant van hun auto eraf gereden.”

Met zijn zevende plaats in de etappe klom Van Genugten weer een beetje op in het klassement: terug de top 10 in. Daarin is hij de derde truck van Team De Rooy, achter Federico Villagra op plaats 2 en Gerard de Rooy die met de etappewinst met stip naar plaats 5 steeg. “Als team hebben we een prima dag gehad. Er is wel weer van alles gebeurd, en we zijn nog maar vier dagen onderweg. Dit zijn eigenlijk nog maar de opwarmertjes. Het kan nog alle kanten op.”