Transport Online - Gerard de Rooy wint vierde etappe

Gerard de Rooy wint vierde etappe

Gerard de Rooy wint vierde etappe
05-01-2017 22:56 | Uitslagen | auteur ANP

TUPIZA - Gerard de Rooy heeft donderdag zijn eerste dagsucces behaald in de Dakar Rally. De Nederlandse titelverdediger was in de vierde etappe naar Tupiza in Bolivia bij de trucks net wat sneller dan de Rus Ajrat Mardejev, die de Dakar Rally in 2015 won.

Mardejev had donderdag lange tijd de leiding, maar De Rooy kwam in het slot van de rit steeds dichterbij en was uiteindelijk een halve minuut eerder bij de finish dan zijn concurrent. Anton Sjibalov uit Rusland eindigde op ruim drie minuten achterstand van De Rooy als derde.

Dmitri Sotnikov, ook een Rus, noteerde de vierde tijd en is nu leider in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van 1.55 op Federico Villagra uit Argentinië. Eduard Nikolaev kwam als achtste over de finish en zakte in de tussenstand terug naar plek drie met een achterstand van 23.29 op zijn landgenoot Sotnikov. De Rooy steeg dankzij zijn zege naar de vijfde plaats en moet ruim veertien minuten goed zien te maken op de koploper.

De Rooy, die naast 2016 ook in 2012 de Dakar Rally bij de trucks won, maakte zo wat tijd goed die hij woensdag had verloren. De Nederlander kampte toen met een probleem met het bandensysteem.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions