Transport Online - Verwarde man zorgt voor ophef rond Binnenhof

Verwarde man zorgt voor ophef rond Binnenhof

Verwarde man zorgt voor ophef rond Binnenhof
05-01-2017 23:43 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een 59-jarige Hagenaar heeft donderdag aan het einde van de middag voor flink wat ophef rond het Binnenhof in Den Haag gezorgd. De verwarde man riep daar tegen medewerkers van de Koninklijke Marechaussee dat hij een tas met explosieven bij zich had en gooide die richting het gebouw van de Tweede Kamer. Na het lossen van een waarschuwingsschot is de man door de marechaussee overmeesterd en ingerekend. Het Binnenhof en het aangrenzende Plein werden uit voorzorg in allerijl ontruimd en afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie stelde na onderzoek vast dat er geen explosieven in de tas zaten.

In eerste instantie meldde de politie dat de verdachte gewond was geraakt door de afgevuurde kogel, maar dat bleek niet te kloppen. De man raakte bij zijn aanhouding wel lichtgewond aan een hand.

Aan het eind van de middag verscheen de man bij een politiebureau in Den Haag waar hij kwam melden dat hij niet over het geld op zijn bankrekening kon beschikken. Toen de agenten daar niets voor hem konden betekenen, verliet hij boos het bureau en toog naar het Binnenhof. Even voor vijf uur dreigde hij op het Plein bij de hoofdingang van het Tweede Kamergebouw met zijn 'explosieven'. Uit voorzorg werd de omgeving afgezet. Politieagenten en marechaussees hielden met wapens in de hand de wacht.

Tegen half zeven was het grootste deel van het Plein weer vrijgegeven. De Rijksrecherche stelt zoals gebruikelijk een onderzoek in naar het lossen van het waarschuwingsschot door de marechaussee, de recherche van de Haagse politie doet verder onderzoek naar het dreigingsincident.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions