Transport Online - NTA voor voedselveiligheid in transport en opslag gepubliceerd

NTA voor voedselveiligheid in transport en opslag gepubliceerd

NTA voor voedselveiligheid in transport en opslag gepubliceerd
05-01-2017 16:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het afgelopen half jaar heeft een groep internationale belanghebbenden samengewerkt aan een nieuw document voor voedselveiligheid. Het document (NTA 8059) bevat de hygiëne-eisen in een basisvoorwaardenprogramma voor transport en opslag. Deze norm is bedoeld ter ondersteuning van FSSC 22000 in de sectorspecifieke invulling van transport- en opslagpraktijken.

Ondersteuning van de FSSC 22000

Een integraal onderdeel van de voedselketen is het distributienetwerk en dan met name transport en opslag. Telers, producenten en verwerkers rekenen op goede transport- en opslagpraktijken om ervoor te zorgen dat hun producten veilig en in goede staat aankomen op de eindbestemming. De rol van organisaties die betrokken zijn in het distributienetwerk, is om voedsel, ingrediënten, grondstoffen en verpakkingen te beschermen via opslag en transport.

Dit basisvoorwaardenprogramma is bedoeld om te worden gebruikt voor het beheer van systemen die zijn ontworpen ter ondersteuning van de FSSC 22000 eisen en de sectorspecifieke invulling daarvan.

NTA 8059 gratis beschikbaar

Tijdens een publieke consultatieronde in oktober en november 2016, hebben meer dan 100 internationale belanghebbenden feedback ingediend op een eerste concept van de NTA. De internationale werkgroep, onder voorzitterschap van project sponsor FSSC 22000, heeft de feedback verwerkt in het document: NTA 8059:2016 'Prerequisite programmes on food safety for transport and storage'.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions