Clicky


Nieuwe verlichting rond knooppunt Kleinpolderplein

Nieuwe verlichting rond knooppunt Kleinpolderplein
05-01-2017 16:28 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Rijkswaterstaat vervangt tussen maandag 16 januari 2017 en eind mei 2017 de openbare verlichting langs delen van de A13 en A20 rond het knooppunt Kleinpolderplein. De werkzaamheden vinden vooral plaats vanaf het lokale Rotterdamse wegennet. Weggebruikers en omwonenden moeten hier rekening houden met tijdelijke wegafsluitingen en omleidingen.

Afsluitingen en omleidingen

Op de Rotterdamse lokale wegen rond de werkzaamheden aan de verlichting gelden tijdelijke wegafsluitingen, omleidingen en parkeerverboden. Omwonenden worden hierover tijdig geïnformeerd.

Aard van de werkzaamheden

De verlichting rond knooppunt Kleinpolderplein is sterk verouderd. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten de verlichting volledig te vernieuwen. In opdracht van Rijkswaterstaat vervangt bouwbedrijf Heijmans de oude kabels en worden de oude lichtmasten vervangen. Hierna verwijdert Heijmans de betonnen constructies van de huidige lichtmasten.

Op de plekken waar de werkzaamheden plaatsvinden staan struiken en bomen. Rijkswaterstaat heeft met de gemeente Rotterdam afgesproken dat zo veel mogelijk groen kan blijven staan. Door op diverse plaatsen de kabels te boren hoeven er bijvoorbeeld geen bomen te worden gekapt. Ondanks de maatregelen moet op een aantal plekken toch groen verwijderd worden. Zodra Heijmans de werkzaamheden heeft afgerond, wordt op die plekken nieuw groen teruggeplant.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE