Clicky

 
Transport Online - Doden door aanslag met autobom Izmir [+foto]

Doden door aanslag met autobom Izmir

Doden door aanslag met autobom Izmir [+foto]
05-01-2017 15:07 | Buitenland | auteur ANP

IZMIR - De aanslag met een autobom in de Turkse kustplaats Izmir heeft een politieman en een medewerker van het gerechtsgebouw, waar de explosie plaatshad, het leven gekost. Volgens Erol Ayyildiz, de gouverneur van de provincie Izmir, zijn er ook nog vijf mensen gewond geraakt, van wie een paar ernstig. Hij zei op tv dat de eerste bevindingen erop wijzen dat militanten van de verboden Koerdische arbeiderspartij PKK verantwoordelijk zijn voor de terreurdaad.

De politie schoot nog voordat de bom afging twee vermoedelijke terroristen dood, die de auto voor de deur van het pand van Justitie parkeerden. Zij waren bewapend met kalasjnikovs en handgranaten. Een tweede voertuig, die waarschijnlijk ook toebehoorde aan de daders, is gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Er wordt nog jacht gemaakt op een derde verdachte.

Vicepremier Veysi Kaynak concludeerde dat de terroristen van plan waren een enorm bloedbad aan te richten. "Gezien de voorbereiding en uit de wapens, bommen en munitie die zijn aangetroffen valt op te maken dat ze een heel grote gruweldaad voor ogen hadden.'' Hij voegde eraan toe dat wie er ook achter de aanslag zit, Turkije zijn militaire activiteiten in Syrië en Irak niet zal staken.

Izmir is na Istanbul en Ankara de grootste stad van Turkije. Het land heeft te kampen met terroristisch geweld van twee kanten: Koerdische separatisten en soennitische extremisten. In de nieuwjaarsnacht schoot een terrorist 39 mensen dood in en bij een nachtclub in Istanbul. Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid op.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions