Sneeuwval leidt tot verkeersellende in Zuid-Duitsland en Oostenrijk

Sneeuwval leidt tot verkeersellende in Zuid-Duitsland en Oostenrijk [+foto's]
05-01-2017 11:17 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN - Zoals verwacht leidt de sneeuwval in Zuid-Duitsland en Oostenrijk tot flinke hinder voor het verkeer. Door vrachtwagens die de bergen niet meer opkomen zijn diverse belangrijke wegen dicht.

Momenteel is de Fernpas tussen Oostenrijk en Duitsland in beide richtingen dicht. Er moeten daar diverse vastgelopen vrachtwagens worden geborgen. Ook op de A10 (Oostenrijk) bij de Tauerntunnel is de situatie vervelend. De snelweg moest daar vanmorgen diverse keren dicht om de sneeuw te ruimen en vastgelopen vrachtwagens te bergen. In Zuid-Duitsland zijn de A7 en A96 in de omgeving van Kempten dicht. Er zijn diverse vrachtwagens gestrand, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Sneeuw

Vandaag sneeuwt het nog lichtjes door, maar het ergste is achter de rug. De Verkeersinformatiedienst verwacht dat de situatie zich in de loop van de middag en avond steeds verder verbetert. De komende dagen is het oppassen voor de zeer lage temperaturen. Niet alle auto's zullen nog starten met temperturen van soms -30. In het weekend volgt nieuwe sneeuw waardoor vooral terugkeerders op zondag het lastig kunnen krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden