Transport Online - "Helft ongevallen met trucks kan worden vermeden"

"Helft ongevallen met trucks kan worden vermeden"

12-06-2008 20:00 | Ongevallen | auteur de redactie
De helft van de zware ongevallen met vrachtwagens kan vermeden worden. Tot die conclusie kwam een team van ingenieurs bij de Duitse auto- en vrachtwagenbouwer Mercedes-Benz, na tests met 1.000 trucks over een periode van een jaar en een afgelegde afstand van 106 miljoen kilometer.

Voor de tests werd de helft van de vrachtwagens uitgerust met systemen voor stabliteits- en afstandscontrole. Het aantal ongevallen bij de trucks met de veiligheidstechnologie bleek de helft kleiner dan bij de vrachtwagens zonder de technologie.

Bovendien waren de reparatiekosten na een ongeval bij de trucks met de technologie zowat 90 procent lager. De technologie bleek erg doeltreffend te zijn bij het vermijden van kop-staartaanrijdingen en het van de weg raken.

De vrachtwagenbouwer benadrukt wel dat de chauffeurs verantwoordelijk blijven voor een veilig weggedrag, maar dat de systemen de truckers kunnen helpen door bijvoorbeeld in te grijpen wanneer de technologie sneller op een situatie kan reageren dan de mens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen